Składniki:
• 500g kapusty kiszonej
• ok. 2, 3 marchewki
• 3, 4 ziemniaki
• kilka suszonych grzybów
• 2 laski kiełbasy zwyczajnej
• wędzony boczek
• kostka rosołowa warzywna
• cebula
• czosnek
• 3 liście laurowe
• 4 ziela angielskie
• 3 łyżki przecieru pomidorowego
• świeża pietruszka
• majeranek
• papryka słodka lub wędzona
• kmin rzymski
• sól, pieprz
• łyżeczka cukru
Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka razem z zielem angielskim, lisciem laurowym i kostką rosołową. Gotujemy, gdy ziemniaki będą w miarę miękkie dodajemy posiekaną kapustę i suszone grzyby.
Na patelni podsmażamy kiełbasę, boczek, czosnek i cebulkę. Podsmażone dodajemy do garnka. Chwilkę jeszcze gotujemy, przyprawiamy i dodajemy przecier.
Podajemy ze świeżą pietruszką.
Komentarze
Prześlij komentarz